Ötvenkét új parkolóhelyet hoznak létre Makkosházán

Két helyszínen ötvenkét új parkolóhelyet létesít az önkormányzat Makkosházán számolt be a Szeged Televízió. A beruházás saját forrásból valósul meg a Gát és az Agyagos utcában.

Az Agyagos utcán húsz könnyen megközelíthető, merőleges parkolóhely lesz, valamint az utcában található bölcsőde mögötti füves területen is hoznak létre további helyeket. Ezúttal nem aszfalttal, hanem korábban már felhasznált térkövekkel burkolják le a területet. Mozgáskorlátozott helyet és csapadékvíz-elvezető rendszert is kialakítanak. 

„Legjobban arra figyeltünk a tervezés során, hogy környezettudatosan és a lehető legkevesebb növényzet irtással alakuljanak ki a parkolók” – mondta Moldován Attila, a Kövimet Kft. ügyvezetője. Emellett ügyeltek arra is, hogy a gyalogosforgalmat a lehető legkevésbé zavarják.

A következő években 5–6 százalékkal tervezik növelni a parkolóhelyek számát a városrészben, ez több száz helyet is jelenthet. A bővítés miatt néhány fát ki kell vágni, de azt ígérték, ezek helyére sokkal többet ültetnek.