Visszalépett Nagy Péter szegedi súlyemelő, nem emelt a thaiföldi világkupán

Nagy Péter nem versenyzett a Nemzetközi Súlyemelő Szövetség (IWF) thaiföldi világkupáján, amely az utolsó állomása volt a párizsi olimpiára selejtező sorozatnak.

A szegediek 38 éves ólomsúlyú emelője a viadal csütörtöki zárónapján a plusz 109 kilósok C csoportjában részt vett a 12 induló bemutatásán, de amint az az IWF YouTube-közvetítéséből kitűnt, négy társához hasonlatosan visszalépett a versenyzéstől. Nagy Péter az elutazása előtt eleve úgy nyilatkozott az MTI-nek, hogy roppant csekély esélyt ad magának a párizsi olimpiára való kijutásra.

Az utolsó egy hónapom térdfájásos volt, hol tudtam edzeni, hol nem... Összetettben 422-t kéne csinálni, vagyis a legjobbam felett emelni, ami még teljesen egészségesen sem lenne egyszerű, sőt... Immár csak a szerencsében bízhatok, másban nem. Hogy mekkora esélyt adok magamnak az olimpiai indulásra? Úgy egy százalékot...

Nagy Péter – a magyar súlyemelést egyedül képviselve – a londoni olimpián nyolcadik volt, Rióban a tízedik, Tokióban pedig a hetedik helyen végzett. Jelen állás szerint Párizsban nem lesz magyar súlyemelő.