Veszprémben is hét góllal kapott ki a Szeged a BL-ben

A Veszprém kettős győzelemmel jutott negyeddöntőbe a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában, mivel házigazdaként 39–32-re nyert a Szeged ellen a rájátszás első fordulójának csütörtöki visszavágóján. A párharc első mérkőzését egy héttel ezelőtt 37–30-ra nyerték meg vendégként a bakonyiak, akik a legjobb nyolc között a dán Aalborg HB együttesével találkoznak.

Még három perc sem telt el, amikor Mikita Vajlupov három találatával a Veszprém már 3–0-ra vezetett. Az elsöprő hazai kezdést nem követte hasonló folytatás, sőt amikor öt percig nem talált be a bakonyi együttes, az egyre jobban védekező szegediek felzárkóztak 6–5-re. Miután visszaállt a háromgólos különbség, Kárpáti Krisztián vezetőedző cserékkel, majd időkéréssel is próbálkozott, de a 23. percben másodszor is időt kellett kérnie (15–10), mert BL-rangadó helyett időnként inkább egy színvonalas edzőmérkőzésre emlékeztetett a találkozó.

Az első félidőben a két csapat lövési hatékonysága megegyezett, a négygólos különbség oka az volt, hogy a Szeged jóval több technikai hibát követett el. A második felvonás elején ugyanez volt a helyzet, a Veszprém megint egy 3–0-s sorozattal kezdett. Amikor a vendégek nyitott védekezésre váltottak, egy 5–1-es szériával közelebb kerültek ellenfelükhöz, erre viszont két perc alatt hárommal reagált a bajnoki címvédő, a hajrában pedig egy négyes gólsorozattal tette még fölényesebbé sikerét.

A csongrádiak úgy estek ki, hogy egyszer sem vezettek az egész párharc során. Mikita Vajlupov nyolc, Dragan Pechmalbec hat góllal, Rodrigo Corrales öt, Mike Ulrich Jensen négy védéssel járult hozzá a sikerhez. A túloldalon Miguel Martins nyolc, Imanol Garciandía hat találattal, Mikler Roland két, Nagy Martin tíz védéssel zárt. A két együttes 194. egymás elleni tétmérkőzésén 54 szegedi siker és hét döntetlen mellett a 133. veszprémi győzelem született.