Amerikaifutball-játékosokat toboroznak Szegeden vasárnap

16 csapat, 13 város, 9 megye, egyetlen cél. A Magyar Amerikai Futball Szövetség honlapján adott hírt arról, hogy az idei évben országos toborzó keretein belül keresi a jövő nagy játékosait. 2024 tavaszán az ország számos pontján lehet majd kipróbálni a sokak által ismert sportot, játékos feladatokon keresztül megismerkedve annak minden szépségével és nehézségével.

Az országos toborzó szervezői és a résztvevő csapatok 2024. március 24-én, vasárnap az ország 13 pontján várják a jelentkezőket. Szegeden az Etelka sor 3–5. alatt lesz az esemény, ami regisztrációhoz kötött. Azok, akik kilátogatnak a sportpályákra, kipróbálhatják magukat különböző gyorsasági- és ügyességi feladatokban, valamint megnézhetik, milyen felszerelést hordanak a flag- és a tackle-focit űző játékosok.

Nem számít a kor, a fiatalok és az idősebbek is egyaránt jelentkezhetnek. Nincs szükség semmilyen előképzettségre, vagy sport múltra, írják a szervezők.

A toborzón résztvevő csapatok névsora:

Budapest Cowbells, Budapest Titans, Budapest Wolves, Újpest Bulldogs (Budapest), Dabas Sparks (Dabas), Tatabánya Mustangs (Tatabánya), Spartans AFC (Nyírpazony), DEAC Gladiators (Debrecen), Guardians (Szeged), Legioners (Pécs), Fehérvár Enthroners (Székesfehérvár), Crushers (Szombathely), Győr Sharks (Győr), Diósd Saints (Diósd), Oroszlány Bears (Oroszlány), VSD Rangers (Dunakeszi)