Átnevezték a Mészáros Lőrinc-féle Hunguest újszegedi szállodáját

Már nem Forrásnak hívják a Hunguest szegedi szállodáját, az arculatváltás részeként megkapta a Hunguest Szeged nevet, írja a Délmagyarország. A nemrég befejeződött átalakítás után azért nevezték át a szocialista időkben épült szállodát, mert fontosnak tartották, hogy a település még hangsúlyosabb legyen a szálloda nevében, így erősítve a desztinációt belföldön és külföldön egyaránt, közölte a kommunikációs osztály a lappal.

A szálloda mostani fejlesztésére 2,6 milliárd forintot fordítottak, a 2022 és 2023 között zajló projekt költségvetésének felét tette ki a Kisfaludy-program keretén belül elnyert állami támogatás. A fejlesztés során megújultak a szálloda közösségi terei és szobái, továbbá új lakóegységek kialakítására is sor került. A szobák és közösségi terek új beépített bútorokat, mobiliákat, burkolatot, textíliákat és fényforrásokat kaptak, emellett megtörtént az erkélyek és a folyosók burkolatának cseréje is. Az épület teljes homlokzata színezésre került, továbbá tetőszigetelés is történt.

Tekintve, hogy a szálloda teljeskörűen felújításra került, a korábbi arculatban készült elemek nagy többsége egyébként is cserére került volna. Az új arculatot ennek ellenére költséghatékonysági és fenntarthatósági megfontolások mentén több hónap alatt vezetjük be a szállodában” – közölte a Délmagyarral a szálloda. A homlokzaton látható új logók 2023 végén lettek felhelyezve, a digitális felületek pedig 2024 elején kapták meg a frissítést, az arculatváltás pedig áprilisban ér véget a szobaszámok cseréjével és több száz négyzetméternyi dekorfólia kihelyezésével.

A legutóbbi Kisfaludy-pályázat legnagyobb nyertese egyébként Mészáros Lőrinc volt, ugyanis a felcsúti milliárdos Opus Global Nyrt.-n keresztüli érdekeltségébe tartozó Hunguest Hotels 14 vidéki szállodája összesen 17,7 milliárd forintos pályázati pénzt nyert, az eredetileg meghirdetett 20 milliárdos keretösszeg nagy részét el is vitték ezzel. Az újszegedi hotelt legutóbb a Napfényfürdő Aquapolis kiépülésével építették át négycsillagossá 2010 körül, mintegy 2 milliárd forintból gyógy-, wellness- és konferenciaszálló lett belőle.

Fotó: Hunguest Szeged