Vereséggel zárta a csoportkört a Szeged, még a Veszprémmel is találkozhatnak a nyolc között

Az OTP Bank PickSzeged csapata szerdán 37–33-ra kikapott a Paris Saint-Germain otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó fordulójában, írja az MTI.

Ha a Veszprém csütörtökön hazai pályán nem győzi le a címvédő német SC Magdeburgot, a két magyar csapat az előző szezonhoz hasonlóan ismét egymással találkozik a BL rájátszásának első fordulójában, a negyeddöntőbe jutásért.

A szegedieknél hiányzott a keretből Bánhidi Bence betegség miatt, Szita Zoltán pedig bokasérülése miatt hagyta ki a találkozót. Mindkét csapat jó néhány hibával kezdte a meccset, de a Szeged rendezte előbb a sorait, 63-ra ellépett, ekkor a PSG időt kért.

Bár a vendégek előnye a 21. percben már négy találat volt, nem játszottak igazán jól. A párizsiak egy 61-es sorozattal fordítottak és a meglepően gyenge színvonalú első félidő végén 1514-re már vezettek.

A franciáknál csereként beállt kapus, Jannick Green remekül szállt be a meccsbe, erre alapozva csapata 41-es sorozatot produkált a második felvonás elején.

Kárpáti Krisztián vezetőedző időkérése után sem változott a játék képe,

a szegedieknél csak Imanol Garciandía és Miguel Martins teljesített kiemelkedően.

Egyre nagyobb volt a különbség a két csapat teljesítménye között, és ez az eredményen is meglátszott. A 49. percben nyolc gól volt a szegediek hátránya, és bár ezt öt perc alatt megfelezték, a találkozó utolsó negyede már jobban hasonlított egy gálamérkőzésre, vagy egy edzőmeccsre, mint egy BL-csatára.

Mikler Roland hat, Nagy Martin három védéssel, Imanol Garciandía és Miguel Martins nyolc-nyolc góllal zárt. A hazaiaknál Kamil Syprzak tíz alkalommal talált a hálóba, Jannick Green hat, Andreas Palicka két védéssel járult hozzá a sikerhez.