Egy góllal nyert a Csákvár ellen a Szeged-Csanád Grosics Akadémia

Palincsár Martin hajrában szerzett góljával 1–0-ra nyert a Csákvár vendégeként a Merkantil Bank Liga 23. fordulójában a Szeged-Csanád GA.

Alekszandar Sztevanovics a győztes csapaton ne változtass elv alapján ugyanazt a kezdőt küldte pályára, mint egy héttel ezelőtt a BVSC ellen, írják a csapat honlapján. A vezetőedző betegség miatt nem számíthatott Papp Áron és Könczey Márk játékára sem.

Aktívan kezdték a mérkőzést, a találkozó elején Márkvárt Dávid alapvonali centerezése nyomán Borvető Áron került lövőhelyzetbe a tizenhatoson belül, de nem találta el a kaput. A túloldalon előbb Gazdag Vajk távoli átlövését kellett hárítania Molnár-Farkas Tamásnak, majd Szakály Dénes szabadrúgása után Simon András késztette védésre a csapat kapusát.

A félidő derekánál Márkvárt Dávid próbálkozott a kígyótérről, de a középre tartó lövés nem okozott gondot Zelizi Patriknak. Kevéssel a szünet előtt Magyar Zsolt jobboldali szabadrúgása után Borvető Áront lerántották a tizenhatoson belül, Takács Tamás játékvezető azonban nem ítélt büntetőt.

A második játékrészben kevesebb lehetőség adódott a felek előtt. Egyórányi játék után egy gyors ellentámadás végén Ominger Gergő kísérletezett a tizenhatoson belül, Molnár-Farkas Tamás rendkívül fontos hárítással megóvta a csapatot a bekapott góltól. A hajrában beszorították a Csákvárt és ennek meg is lett az eredménye: a 89. percben Márkvárt Dávid hosszú indítása után Palincsár Martin megverte védőjét a tizenhatosnál, majd higgadt lövéssel a kapuba juttatta a labdát, eldöntve ezzel a találkozó sorsát.

Szeged sorozatban második győzelmét aratta. Alekszandar Sztevanovics tanítványai vasárnap a közvetlen rivális Kozármisleny ellen folytatják a bajnoki küzdelmeket a Szent Gellért Fórumban.

„Tudtuk, hogy veszélyes ellenfél a Csákvár. Hiába van nehéz helyzetben, maximális odafigyelésre volt szükségünk ellene. Kis lépésekkel haladunk céljaink felé, nagy győzelmet arattunk” – mondta a meccs után Alekszandar Sztevanovics.