Újabb 350 kerékpártámaszt helyez ki városszerte az önkormányzat

Pénteken indult egy 71,5 millió forintos önkormányzati program, mely során összesen 374 kerékpártámaszt helyeznek ki a város különböző területeire. A tendert a HPQ Plus Kft. nyerte el, a cég pénteken már át is vette a területet a József Attila sugárúton, írja a városi lap.

A sajtótájkoztató helyszínére kerékpárral érkező Nagy Sándor még csak a villanyoszlophoz tudta letámasztani a bringáját, de júniusra elkészülnek a támaszok, írják. Az alpolgármester elmondta, hogy az ár azért ilyen magas, mert vízáteresztő burkolattal, fa- és növénytelepítéssel készülnek a kerékpártárolók:

  • a Krúdy Gyula Szakképző Iskola előtt 33,
  • a Deák Gimnázium előtt 21,
  • a Gedói Általános Iskola előtt 6 támasz

készül el a nyár elejéig. A támaszok kiválasztásánál az volt az elsődleges szempont, hogy az adott helyszínen már a meglévő típussal és színnel azonos, vagy arra hasonlót helyezzenek majd ki, ami vázrögzítésre alkalmas. Ilyeneket fognak elhelyezni a város 36 pontján, a támaszok körülbelül fele a belvárosban, a másik fele pedig más városrészben lesz telepítve, a helyszíneket a lakossági igények alapján választották ki.

A kerékpártámaszok teljes helyszínlistáját a szeged.hu cikkében lehet böngészni.