Szegedre jön a Mercedes stuttgarti centrumának egy szelete

Magyarországon először lesz látható egy helyen a Mercedes mintegy 100 különböző, ma már klasszikusnak számító példánya, az elmúlt 60 év gyártmányaiból válogatva. A Szegeden, április 20-án és 21-én megrendezésre kerülő kiállítás, a Classic Car Show & Expo elhozza a Mercedes stuttgarti centrumának egy kis szeletét, írja a szervezők közleménye.

Híres emberek egykori autói is szerepelnek majd a szegedi Pick Aréna akadémiai csarnokának ötezer négyzetméterén. A kétnapos expón több olyan Mercedes is jelen lesz, melyekből mostanra csupán néhány gyűjtői darab maradt fenn a világban, de látható lesz a rendszerváltás utáni első köztársasági elnök S-osztályú W140-ese is. A kiállított autók között lesz továbbá a W186 Adenauer, W128 Ponton, W111 cabrio, W126 sedan, W198 Gullwing, W113 Pagoda, R107 cabrio, W114 sedan, W201 sedan, G professional, Maybach X223, hipersport GTR cabrio vagy a W123 Pullman típus is.

„Egy olyan kiállítást szerettünk volna létrehozni, amely összefogja a klasszikus autók kedvelőit és a márkafanatikusokat, ahol a jelen rajongása találkozik a kezdet szenvedélyével” – mondta Kovács Dániel, a rendezvény sajtószóvivője, a Dél-Alföldi MB Klub elnöke a közleményben. A Classic Car Show & Expo kísérő rendezvényeként lesz retro autópiac is lesz, ahol megvehetjük a kiszemelt járművet, de élő aukción is lehet majd vásárolni.

Az expón jelen lesz még Várkonyi Gábor autópiaci szakértő, Kárai Péter, az elsősorban klasszikus autók restaurálásával foglalkozó Kárai Exclusive tulajdonosa, valamint a BigBlock Tv szakmai csapata. Vendégként a SpeedZone autós magazin újságírói, Vályi István és Csikós Zsolt is eljön Szegedre. A Classic Car Show & Expora a jegyek már kaphatóak a tixa.hu oldalán.