Felújítanák a Kenyérgyári és a Textilgyári utat is

A pénteki városi közgyűlésre készülve ülésezett csütörtökön a városüzemeltetési bizottság, melyen többek között arról volt szó, hogy áprilistól már kinevezett kapitányként vezeti a Szegedi Rendőrkapitányságot Szenti Szabolcs alezredes, aki eddig megbízott volt, írja a szeged.hu.

Az önkormányzati portál beszámolója szerint Szenti az ülésen azt mondta, Szeged biztonságos város, és a Szegedi Rendőrkapitányság jó kapcsolatban áll az önkormányzattal és a helyi képviselőkkel, akik szerinte az adott körzet szívét-lelkét jelentik.

A bizottsági ülésen Nagy Sándor alpolgármester támogatási kérelmet nyújtott be a Kenyérgyári és Textilgyári út korszerűsítéséhez. Ez a Vásárhelyi Pál utca és a Kálvária sugárút összeköttetése miatt fontos, az autósok, a kerékpárosok és a gyalogosok számára biztonságosabb, akadálymentes közlekedés biztosításával.

Ezen kívül Béketelepen, a Liliom lakókertben új záportározót is létesítenének, de tervben van a Tompai Kapu út-Vadkerti tér, valamint a Vám téri csomópont fenntartható közlekedésfejlesztése is.