A nyári előfoglalások alapján Szeged dobogós népszerűségben

Idén az üdülni vágyók több mint fele legalább két alkalommal utazik el minimum egy éjszakára a Szallas.hu előfoglalási adatai alapján. A szállásfoglaló portál csütörtökön közölte az MTI-vel, hogy felmérésük szerint minden harmadik személy már most foglalt szállást, további 55 százalékuk pedig egyelőre tervezi az utazást.

Az eddigi nyári előfoglalások alapján Siófok, Szeged és Hajdúszoboszló a legnépszerűbb,

de a szezonhoz közeledve valószínűleg több balatoni település is felkerül majd a toplistára. A nyári időszakra jelenleg belföldön fejenként 12 ezer forint a foglalások átlagára egy éjszakára.

Kelemen Lili, a Szallas.hu sajtószóvivője szerint az üdülni vágyók negyede legalább egyszer elutazik idén, míg tizedük legalább három alkalommal, közel nyolc százalékuk pedig négyszer vagy annál többször is foglal szállást 2024-ben. Az utazás tervezésében nem befolyásolja az időpont a válaszadók kétharmadát, míg negyedük kimondottan hosszú hétvégére, esetleg iskolai szünethez igazítja a legalább egyéjszakás kikapcsolódását, bár az utazók 9 százaléka kimondottan kerüli ezeket.

A felmérés résztvevői között a hosszú hétvégék közül az augusztus huszadikai a legnépszerűbb, amit a pünkösdi és a húsvéti időszakok követnek. Az ár és az ingyenes lemondás a legfontosabb kritérium a szálláskeresők számára. Az utazók közel fele csak hazai úti célt választ, míg 44 százalék külföldre is és belföldre egyaránt utazik idén, valamint 7,5 százalék pedig csak külföldi úti célok iránt érdeklődik. Az apartmanok iránt a legnagyobb a kereslet a vakációt tervezők körében.