Dél-magyarországi rangadót nyert a Szeged-Csanád GA, amivel közel tudtak maradni az élmezőnyhöz

Nagy szüksége volt a három pont megszerzésére a Szeged-Csanád Grosics Akadémia csapatának, mivel így ott tudtak maradni a tabellán az élmezőny közelében. Vasárnap a Pécsi MFC csapatát fogadták a kék-feketék a Szent Gellér Fórumban, ahol egy korai büntető döntötte el a találkozót. A Szeged sorozatban a tizenegyedik mérkőzésén nem kapott ki ellenfelétől.

A találkozó tizedik percében büntetőhöz jutottak a hazaiak, miután a helyzetben lévő Borvető Áront a kapujából kifutó Helesfay Donát elsodorta. A tizenegyest Gajdos Zsolt magabiztosan a léc alá rakta, esélyt sem adva a pécsiek kapusának. Pár perccel később ismét Gajdos veszélyeztetett, de a tizenhatos csücskéről megeresztett lövését kifogta Helesfay.

A huszonötödik percben újra remekelt a pécsi kapus, mivel Haris Attila huszonöt méterről lőtt szabadrúgását látványos vetődéssel mentette ki a jobb kapufa mellől. Az első félidő záróakkordjaként Kővári Róbert szlalomozott el három védő között, majd a büntetőterületen belülre érve lövésre szánta el magát, a labda a blokkról a kapu fölé szállt.

A második félidőben is uralta a Szeged-Csanád GA a találkozót. Öt perc telt el a játékrészből amikor Palincsár Martin próbálkozott egy fejessel, Helesfay azonban sokadik alkalommal hárított. Húsz perccel később ismét Palincsár duplázhatta volna meg a szegedi előnyt, de a jobboldali beadás után nem tudott kapura fordulni az ötösön belül.

Egy meccs múlva féltávhoz érkezik a bajnokság, a Szeged jelen pillanatban 17 fordulót követően, 30 ponttal az ötödik helyen áll a tabellán. Alekszandar Sztevanovics tanítványai december 10-én, 17 órakor a Kazincbarcika ellen zárják az évet a Szent Gellért Fórumban.