Bejelentette első neveit a Deja Vu, az O-Zone a szegedi fesztivál miatt áll össze újra tizennyolc év szünet után

Jövőre június 6-a és 8-a között rendezik meg Magyarország legnagyobb retró fesztiválját Szegeden, a Partfürdőn. Hétfőn reggel a Deja Vu szervezői a Rádió 88 műsorában jelentették be az első fellépőket a 2024-es eseményről. A kilenc sztár neve valószínűleg sokaknak ismerősen fog csengeni, de ha névről nem, egy-egy zenéről már biztosan tudni fogjuk kicsoda például az a Rednex, vagy DJ Antoine.

A Tisza partjára érkezik majd többek között a 2Unlimited az Egyesült Államokból, akik egy holland dance duo. A 90-es és a 2000-es évek több nagy slágerét is megjelentető svéd Alcazar nevű trió is eljön majd Újszegedre, de a németek két ikonikus retró fellépője, Cascada és az ATC is jön majd a fesztiválra.

Az következő Deja Vu nagy meglepetése, hogy az egyetlen számával világhírre szert tevő román fiú banda, az O-Zone tizennyolc év után csak a szegedi invitálás miatt áll össze újra egy koncert erejéig. A Dragostea Din Tei című slágerüket 2008-ban még a Grammy-díjas énekesnő, Rihanna is feldolgozta.

Haddaway-t nem kell bemutatni a szegedi közönségnek. A trinidadtobagoi gyökerekkel rendelkező német énekes 2014-ben egyszer már járt Szegeden, és a szervezők szerint azóta várja, hogy visszahívják a fesztiválra. A júniusi fellépése szintén az első lesz az ugyancsak román Edward Maya-nak a Deja Vu-n, aki 2009-ben lett befutott a Stereo Love című dalával. A szervezők közleményükhöz hozzátették, hogy a névsor még nem teljes, és további világsztárok csatlakoznak majd az eddig bejelentett fellépőkhöz.