Ajtóhiba miatt 69 perces késéssel indult a Budapestre tartó InterCity Szegedről

Míg a szabadkai vasútvonalon ma ünneplés zajlott, hiszen beindult a személyforgalom, ez nem a Szeged és Budapest között közlekedő Napfény InterCity-k napja volt: 69 perces késés, járműhiba miatt kimaradt járat és elromlott biztosítóberendezés nehezítette a pályát.

A sorozat még kedd hajnalban kezdődött, Csengele és Kistelek között biztosítóberendezési hiba lassította a közlekedést 10–20 perccel a szegedi fővonalon. A hiba szerencsére gyorsan, 6:40-re elhárult, így a menetrendszertű közlekedés fokozatosan állhatott helyre.

A második eset ettől függetlenül, de nem sokkal ezután történt: 9:53-kor a Nyugati pályaudvarról indult volna Szegedre a Napfény InterCity, ám járműhiba miatt végül nem közlekedett le, mondhatni el sem indult.

A nap még nem ért véget: a Mávinform bár nem írt róla, de a Vonatinfó térképén látszott, amint a Szegedről a Nyugati pályaudvar felé menetrend szerint 13:45-kor induló vonat végül 69 perc késéssel, 14:54-kor indult el. Jelenleg is ez a legtöbbet késő vonat az egész országban. Mint megtudtuk,

ajtóhiba miatt ki kellett cserélni a szerelvényt,

ezért indult ennyivel később a vonat. A késő szerelvény mögött ugyanúgy a következő járat is késett mintegy 40–45 percet.

Forrás: Vonatinfó

Frissítés (21:16): A Mávinform azt is megírta cikkünk után, hogy a Nyugati pályaudvarról Szegedre 17:53-kor induló Napfény InterCity sem közlekedett. Az utasok a menetrend szerinti következő, egy órával későbbi vonattal utazhattak Szeged felé, körülbelül 35–40 perces késéssel. A kimaradó IC kocsijait hozzákapcsolták a 18:53-kor induló járathoz.

Olvasónk kommentben azt írja, a szóban forgó 18:53-as „mentesítőjárat” is körülbelül 40 perc késéssel indult el a Nyugatiból. Azaz, akik a 17:53-assal akartak utazni, végül nagyjából 100 perc késéssel indultak el Szeged felé.