Kedden a 8-as és a 10-es troli útvonala is megváltozik, több megszokott megálló kimarad majd

A Szegedi Közlekedési Társaság (SZKT) arról tájákoztatott oldalán, hogy november 28-tól a Vidra utcában munkatársaik javítani fogják az útburkolatot. Ezek a munkálatok érinteni fogják a 8-as és 10-es trolibuszjáratok közlekedési rendjét.

A 8-as vonalon megváltozik a járatok útvonala és menetrendje is. A trolik ezen a vonalon a Klinikák végállomás irányába Makkósház végállomásról a Tündér utcáig az eredeti útvonalon, majd jobbra a Berlini körút – Mars tér – balra Attila utca – Széchenyi tér ideiglenes végállomásig fognak közlekedni.

Ellenkező irányban Széchenyi tér ideiglenes végállomás – Híd utca – balra Stefánia – balra Vár utca – balra Deák Ferenc utca – jobbra Híd utca – Széchenyi tér – jobbra Széchenyi tér – balra Károlyi utca – Mikszáth Kálmán utca – jobbra Mars tér – Berlini körút – balra Csongrádi sugárút Gém utca lesz az útvonal, majd ezután Makkosház végállomásig már a megszokott helyeken fog megállni a 8-as.

8-as trolibuszjáratok menetrendje:

Fotó: Szegedi Közlekedési Társaság

A 10-es troli útvonala is módosul, de annak menetrendjében nem lesz változás. A Klinikák végállomás irányába Tarján, Víztorony tér végállomástól a Római körút megállóhelyig, itt is eredeti útvonalon közlekednek majd a járművek, majd a Római körút – balra József Attila sgt. – Glattfelder Gyula tér – jobbra Tisza Lajos körút felé mennek a 10-esek, de az Anna kúttól megint az eredeti útvonalon fognak közlekedni.

A másik irányban a Klinikáktól az Anna kútig nem változnak a megállók, de a Tisza Lajos körúttól Glattfelder Gyula tér – József Attila sgt. – jobbra Római körút, majd a Gál utcára módosul az útvonal. Utóbbitól viszont a tarjáni Víztorony tér végállomásig nem lesz változás.

A járatok egyik végállomás irányába sem érintik majd a Szent István tér megállóhelyet. A Klinikák irányban nem fogják érinteni a Sándor utca megállóhelyet, a Bercsényi utca megállóhelyet, és az Anna-kút megállóhelyet, Tarján, Víztorony tér irányban pedig a Berlini körút megállóhelyet.