Hivatalosan is beállt a DK és az MSZP Botka László mögé

Gyurcsány Ferencék a Párbeszéddel megállapodva beállnak Karácsony Gergely mögé, de megszületett a DK–MSZP megállapodás is a közös polgármester-jelöltekről, írja az ATV. A csütörtöki bejelentéssel tudatták, a DK–MSZP szerződés „többek között tartalmazza a két párthoz tartozó hivatalban lévő polgármesterek újbóli indítását az egész országban”.

Ezek között megtalálható Botka László neve is Szeged esetén.

Azt már tavasszal lehetett tudni, és Gyurcsány elsőként jelentette be, hogy a pártja Botkát támogatja a 2024-es önkormányzati választáson. Elemzők szerint nem összeborulásról van szó, pusztán belátta a DK, hogy Szegeden nincs olyan politikusa, aki képes lenne legyőzni a polgármestert, ezért Gyurcsány megpróbálja maga alakítani az eseményeket. Közben Botka nem keresi a konfliktust, igyekszik minden párttól távolságot tartani.

KAPCSOLÓDÓ CIKK:

Nincs politikai szerelem Gyurcsány és Botka között, csak fegyverszünet

A két politikus viszonya az elmúlt években nem volt túl rózsás, mégis elsőként a DK állt be Botka mögé a 2024-es önkormányzati választás előtt. A meglepő lépést Gyurcsányék hosszabb távú építkezése és az EP-választás logikája magyarázhatja.