Nem vették át a 7IGEN-es szavazatokat a szegedi tankerületnél

Ahogy az országban több helyen, a szegedi tankerületnél is akciózott az aHang és az Egységes Diákfront péntek délelőtt. Az újszegedi irodához tízkor, nyolcan mentek el átadni a 7IGEN-es alternatív népszavazás eredményét és a tankerülethez címzett levelet.

„Volt már hasonló esemény, akkor nem nagyon fogadtak minket, most biztos fognak” – mondta némi iróniával a hangjában Tóth Rebeka, az aHang megyei koordinátora a tankerület épülete előtt az esőben állva.

A demonstrálók aztán bementek az ajtón, majd az intézmény portása közölte velük, hogy ő nem veheti át a dokumentumot, de kollégát sem hívhat, mert nincsen ügyfélfogadási idő. Bár az ajtón lévő felirat másról árulkodott, a portás azzal érvelt, hogy ez a kiírás nem a tankerületre, hanem az épületben dolgozó más cégek egyikére vonatkozik.

Végül azt ígérte, hogy később átadja az igazgatónak a levelet, de nem vette kézbe a papírt, hanem lerakatta a pultra. „Annak is van üzenet értéke, hogy milyen módon zajlott az átvétel” – mondta Tóth Rebeka.

Fotó: Rostova Anna / Szegeder

A népszavazás egyébként hét oktatással kapcsolatos, eldöntendő kérdést tartalmazott, a pontok között szerepelt a pedagógus-bérelemés, a „valódi” sztrájkjog visszaállítása, valamint Pintér Sándor belügyminiszter vélt alkalmatlansága a köznevelési ügyekben.

A szavazáson közel 115 ezer ember vett részt, akik többségben igennel feleltek mind a hét kérdésre. Szegeden 2500-an szavaztak, de Tóth Rebeka szerint online is lehettek szegedi kitöltők.

A Szegeder együttműködik a Telexszel, hogy az olvasók Budapesten és egész Magyarországon értesüljenek a legfontosabb és legérdekesebb szegedi és környékbeli témákról és történésekről. Ez a cikk ezen együttműködés keretén belül jelenik meg a Telexen is. Ha szeretnéd, hogy még több sztorit tudjunk feldolgozni és az ország elé tárni, támogasd a Szegedert! Az eddig a Telexen megjelent cikkeink ide kattintva érhetők el.