Sorozatban harmadszor is szegedi egyesület nyert a kajak-kenu bajnoki pontversenyben

Sorozatban harmadszor az MVM Szegedi Vízisport Egyesület nyerte a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) tagszervezetei közötti bajnoki pontversenyt. A második helyen a Graboplast Győri VSE végzett, míg a harmadik a KSI SE lett. A győztes Tisza-parti egyesület mintegy 100 ponttal javított tavalyi pontszámán, így több mint 450 ponttal előzte meg az ismét második Győrt, írja az MTI.

Rendkívül bonyolult és összetett fejlődési folyamat eredménye ez az újabb siker – mondta az MKKSZ honlapjának Petrovics Kálmán, az MVM Szegedi VE klubigazgatója. Sík Márton szakmai igazgatónk irányításával jól szervezett csapatmunka folyik az egyesületünkben, mindenkinek megvan a feladata és a felelőssége. Gratulálok a teljes stábunknak, a versenyzőknek, az edzőknek, a szakembereknek, akik nem csak az egyesületért, de az egész kajak-kenu sportért dolgoznak a mindennapokban. Egy nagyon erős háttérbázist tudtunk kiépíteni az elmúlt időszakban, a sportszakma mellett a gazdasági területek és a létesítményvezetés is nagyon stabilan működik.

A klub mottója az, hogy „bajnokokat nevelünk, Petrovics Kálmán szerint mindkét szót külön-külön értelmezik. Nemcsak a versenyeredményekben mérjük a bajnokokat, hanem olyan bajnokokat nevelünk, akik időszakról időszakra le tudják önmagukat győzni és jobb teljesítményt tudnak nyújtani. A nevelésnél pedig nem csak az edzésekre gondolunk, hanem embereket is nevelünk. Akár kiemelt eredményt ér el a sportoló, akár nem, a személyiségfejlődéséhez próbálunk hozzájárulni, hogy hogyan tudják majd a sportban tanultakat hasznosítani a mindennapi életükben – mondta.

Fotó: MNSK

Az MKKSZ 2023-as Év sportolója díjkiosztóján a szegediektől Nádas Bencét, Nagy Biankát, Kiss Ágnest és Varga Katalint is díjazták. Az edzőknél Hüvös Viktort a gyorsasági szakág, Fürdök Gábort az utánpótlás legjobb edzőjének járó díjjal tüntették ki. Egyre nehezebb a fiatalokat motiválni és olyan élményeket adni nekik, amiért vállalják azt az irdatlan nagy munkát. Ezért is nagyon fontos a példaképek jelenléte, akik tudják bizonyítani, hogy igenis el lehet jutni a csúcsra – árulta el a klubigazgató.

Azt is elmondta, hogy az egyesületi stratégiában van néhány kiemelt terület, amelyben mindenképpen további előrelépés szükséges. Ilyen például a női versenyzők arányának a javítása és ennek az egyensúlynak a felállítása, hiszen a női kajakosok és kenusok jóval kevesebben vannak az egyesületben. Ezen felül a szabadidősport is egy ilyen fejlesztési terület a stratégiánkban. Természetesen ezek mellett minden területen szeretnénk tovább fejlődni, nincs olyan, hogy ne lehetne valamit jobban, hatékonyabban csinálni – zárta szavait Petrovics Kálmán.