Lándzsával akarta megszurkálni exe nagybátyját egy kecskeméti férfi, súlyosabb büntetést kérnek rá Szegeden

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség súlyosabb büntetést szeretne azzal a kecskeméti férfivel szemben, aki a szakítás miatti elkeseredésében rendszeresen zaklatta volt barátnőjét, illetve annak védelmére kelő nagybátyjára egy saját maga által készített lándzsával és késsel támadt. Az ügyben a Kecskeméti Törvényszék járt el a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség vádirata alapján.

Az ítélet szerint a nő 2021. januárjában szakított a fiatal férfivel, aki ebbe nem tudott beletörődni, mindenáron vissza akarta szerezni a barátnőjét. Ennek érdekében 2021 január és március hónap között telefonon, üzenetekben és személyesen is rendszeresen megpróbált kapcsolatba lépni a nővel, annak akarata ellenére. Miután nem járt sikerrel, többször azzal fenyegette meg, hogy baja eshet.

A nő védelmére kelt a vele egy házban élő nagybátyja, akire a fiatal férfi emiatt dühös lett, így megfenyegette azzal, hogy „szétszurkálja”, majd az otthonában készített konyhakésből és partvisnyélből egy lándzsát, illetve magához vett még egy konyhakést, és megindult a férfi lakására, akit az utcán parkoló gépkocsijában talált volt barátnőjével együtt.

A férfi, kezében a lándzsával hadonászva, fenyegető kijelentésekkel megindult a gépkocsihoz, annak ajtaját is megkísérelte kinyitni, azonban az időközben a helyszínre érkező rendőrautó szirénájának hangjára a késeket eldobta, és megpróbált a helyszínről elmenekülni.

A Kecskeméti Törvényszék a vádlottat emberölés előkészületének bűntettében és zaklatás vétségében mondta ki bűnösnek és ezért 2 év, végrehajtásában 5 évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte. Az elsőfokú ítélet ellen az ügyészség súlyosítás, végrehajtandó szabadságvesztés és közügyektől eltiltás érdekében, a férfi és a védője felmentés és enyhítés érdekében jelentett be fellebbezést.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség az ügyészség fellebbezését fenntartotta. Az ügyben másodfokon a Szegedi Ítélőtábla dönt.