Felvásárlással növekszik a Rackhost, jövőre egymilliárdos bevétele lehet a szegedi cégnek

A szegedi székhelyű Rackhost Zrt. felvásárolta a Deninet Kft. hoszting- és adatközpont-szolgáltatási üzletágát – közölte a szegedi cég. A november 8-án lezárult stratégiai akvizícióval tovább erősítik piaci pozíciójukat, és magyar tulajdonban marad a felvásárolt cég „egy olyan iparágban, melyet egyre inkább külföldi befektetők uralnak”.

Mint írják, a felvásárlással bővítik a szegedi cég portfólióját és a szolgáltatási színvonal emelkedését várják. Csapó Gergely, a cég alapítója és vezérigazgatója úgy nyilatkozott, „ez az akvizíció nem csupán egy üzleti lépés számunkra, hanem igazolja azt is, hogy versenyképesek vagyunk egy olyan piacon, ahol a külföldi szereplők egyre dominánsabbak. Büszkék vagyunk arra, hogy a Deninet Kft. birtokában lévő tudást és eszközöket egyaránt magyar tulajdonban tarthatjuk”.

A Deninet tulajdonosa, Virág Zoltán hoszting és data center igazgatóként, és a Rackhos részvényeseként továbbra is aktív szerepet tölt be a cég életében.

Fotó: Rackhost

A két vállalkozás már eddig is együttműködött a hoszting és domain regisztráció területén. A Rackhost a felvásárlással mostantól 620 Gbit/s-os megnövelt hálózati kapacitással rendelkezik. Ügyfeleiket ezentúl Budapesten és Szegeden összesen közel 400 négyzetméternyi területű szerverteremben szolgálják ki. Innen üzemeltetik többek között az ország legnagyobb hírportáljait és webshopjait, de több mint 100 ezer domainnevet is kezelnek, és több száz domain kiterjesztést kínálnak.

A szegedi Rackhost Zrt. az elmúlt években Magyarország egyik legdinamikusabban növekvő akkreditált domainregisztrátorává és hosztingszolgáltatójává vált. A felvásárlás lehetővé teszi a cég számára, hogy még szélesebb körű és korszerűbb szolgáltatásokat nyújtson több mint 50 ezer ügyfelének. Az akvizíciót követően a vállalat éves árbevétele várhatóan meghaladja az 1 milliárd forintot, megszilárdítva ezzel iparági vezető pozícióját.