Bekeményít az SZKT: elszállítják a szabálytalanul parkoló autókat a következő Pick-meccsen

A Szegedi Közlekedési Társaság (SZKT) felhívást tett közzé, miszerint érdemesebb lesz a november 11-én délután 5 órakor kezdődő OTP Bank-PICK Szeged–Telekom Veszprém kézilabdamérkőzésre tömegközlekedéssel érkezni, mivel a szabálytalanul parkoló autókat elszállítják majd a hatóságok.

A Pick Aréna több járattal is megközelíthető, elvisz oda a 9-es és 19-es trolibusz, 73-as, 73Y-os, 74-es, 74Y-os buszjárat, de akár Lime elektromos rollerrel is meg lehet közelíteni a csarnokot. Autóval is lehet menni természetesen, de csak korlátozott számú parkolóhely van a kocsik számára. Utóbbi helyzet miatt alakult ki az a probléma, hogy sok helyen a lakókat és a forgalmat zavarva, szabálytalanul parkoltak az autósok.

Az SZKT szerint emiatt különösen érdemes most buszra vagy trolira cserélnünk a járművet, mert így kényelmesebb lesz mindenkinek. A mérkőzés végeztével például a szurkolók hazajutását a 19-es trolibuszvonalon sűrítőjáratokkal segítik majd, melyek a belváros irányú Etelka sor megállóhelyről indulnak Makkosház végállomás irányába.