Józsefváros alpolgármestere: Szeged az ország legélhetőbb városa

„Szeged az ország legélhetőbb városa, sokan dolgoznak ezért és sok példával szolgál” – írta vasárnap szegedi látogatása után Facebook-oldalán Rádai Dániel. Budapest VIII. kerületének, a Jószefvárosnak az alpolgármestere – aki egyébként tájépítész és várostervező – megnézte a tavaly felújított Oskola utcát, ami szerinte „szuper” lett.

Rádai találkozott Nagy Sándor szegedi városfejlesztési alpolgármesterrel is, akit „egyik legkedvesebb városvezető kollégámnak” tart. Nagy ehhez annyit fűzött hozzá, hogy városfejlesztési eszmecserét is tartottak. A józsefvárosi alpolgármesternek saját bevallása szerint kedvenc témái a zöld és multikulturális városok, és azt írja bemutatkozójában, hogy az alkalmazkodó közösségekért és fenntartható környezetért dolgozik.

Az MBH Jelzálogbank magyarországi élhetőségi rangsorából egyébként az derült ki a múlt héten, hogy Budapesten, valamint Pilisvörösvár és Pécs környékén a legjobb élni 2023-ban Magyarországon. Szeged mindössze a 6. helyen áll. A szakértők az oktatás, az egészségügy, a kultúra, a bűnözés, a munkaerőpiac, a vásárlási lehetőségek és a lakóingatlanok megfizethetősége alapján vizsgálták, hogy milyen lehetőségeket biztosít az ország 174 járása és Budapest az ott élőknek.