Hatalmas „őrjöngésre” ébredt olvasónk: kiderült, most lett 111 éves a Vasvári

Éjszakás ápolóként dolgozó olvasónk küldött levelet szerkesztőségünknek, aki reggel hétkor pihente volna ki magát a következő műszak előtt. Fél nyolctól azonban arra ébredt, hogy a Vasvári Pál Gazdasági és Informatikai Technikumból elképesztő hangerővel kezdődött meg egy sulidiszkóra hajazó, mindenkire – köztük a minden bizonnyal órát tartó, vagyis próbáló tanárokra – fittyet hányó dübörgés, őrjöngés.

Mint fogalmazott, azt hitte a SZIN "visszhangjait" hallja, és azzal érvelt, hogy végzetes következményei lehetnek annak, ha nem piheni ki magát munka előtt. Mit szól ehhez az iskola vezetése? A tanárok, az igazgató úgy gondolják, hogy ez rendben van? Vajon ki engedélyezte a hétköznap kora reggeli ordenáré diszkót? Az igazgató? A polgármester? A tanárok? Nagyon kíváncsian várom a választ” – tette fel kérdéseit lapunk olvasója.

Közvetlenül érkezett is a válasz a Vasvári igazgatónőjétől. Kádár Blanka válaszlevelét azzal kezdte, sajnálja a helyzetet és elnézést kér olvasónktól, de

az iskola ezen a héten ünnepli fennállásának 111. évfordulóját

Vasvári 111 címen. Mint az igazgatónő említette, a programok reggel kilenckor kezdődnek, s mint ahogyan az lenni szokott, a szerdai napon vannak a kültéri programok – iskolaudvaron, tornapályán –, vagyis ilyenkor hangosítást, zenei aláfestést használnak, illetve az aktív, mozgással, játékkal járó tevékenységeik egy bizonyos zajjal – szurkolás, játékvezetés, eredményhirdetés – járnak.

Kádár Blanka ezért erre a hétre megértést kért pihenni szándékozó olvasónktól, s mint fogalmazott, napközben az iskola és környéke, jó esetben, mindig hangos a gyermekzsivajtól. Én ezt az öröm, a jövő hangjaként azonosítom, amely esetünkben, ezen a héten a múlt, a hagyományápolás, a tradíció hangjával vegyül”.