Rejtélyes betontömbök jelentek meg a Stefánia sétányán: kiderítettük, mi célt szolgálnak

Olvasónktól kaptunk nemrégiben egy üzenetet, melyben azt kérdezte, hogy vajon mi okból van a nemrég felújított Stefánián, a játszótér mellett a sétány járdáján egy ormótlan, méretes betontömb, miközben a terület el van kerítve, amit így gyalogosan a fűben, vagy épp a sárban kénytelenek kikerülni. Arra is kíváncsi volt, hogy mikor szűnik meg a hónapok óta ott lévő akadály.

Levélben kerestük Nagy Sándor városfejlesztési alpolgármestert, aki annyit elmondott lapunknak, hogy az egyik régi (22 éves) játszóeszköz, a forgótányér, vagy más néven nagyforgó romlott el, melyet még a rekonstrukció előttről hagytak meg. Az eszközt javításra kellett elszállítani, azonban ezt csak nehézgéppel tudták kiemelni a helyéről, amelynek súlya van.

Fotó: Olvasói fotó / Szegeder

Azért, hogy a gyalogosokra méretezett, műgyanta borítású sétányt ne terheljék túl és rongálják meg, el kellett osztani ezt a súlyt, így ideiglenesen földet terítettek rá, melyekre betontömböket helyeztek, és erre már ráhajthatott a nehézgép. Ez már a szeged.hu-nak részletezte Makrai László, a Szegedi Környezetgazdálkodási Nkft. vezetője, aki azt is elárulta, hogy a jövő hét elején visszakerül a forgó, majd nem sokkal ezután elbontják az ideiglenes betontömb-akadályt.

Mint kiderült, a forgótányér javításához teljesen új szerkezetet kellett építeni, melynek része egy új tengely és új csapágyház is, emellett fokozott por- és nedvességvédelem lett kialakítva hozzá. A helyszínen készül majd el a gumiburkolat rekonstrukciója, amit biztonsági felülvizsgálat követ, csupán ezek után tekinthető elkészültnek a játszóeszköz.