Öngyilkos lehetett a középkorú nő, aki tram-train elé lépett szerdán

Frissítés: Bár előzőleg tévesen azt írtuk a Bors cikke alapján, hogy egy idős férfi lehetett az áldozat, időközben azt az információt kaptuk, hogy valójában egy 49 éves nő volt, aki a szegedi klinikán dolgozott.

Korábban írtuk:

Öngyilkosság lehetett a tram-train szerdai gázolása, tudta meg a Bors. Mi is beszámoltunk róla, hogy rengeteg mentő és tűzoltó tartott a helyszínre, amikor a szerelvény még az esti órákban Baktó városrésznél elgázolt egy embert. Nyílt vonalon történt mindez, vagyis itt már nem városi, hanem nagyvasúti környezetben és sebességgel közlekedett a vasútvillamos.

Egy középkorú nő volt az áldozat, akinek életét már nem lehetett megmenteni, a helyszínen meghalt. Ez nem is csoda, hiszen miután a vasútvillamos vezetője észlelte, hirtelen fékezni kezdett, ám a nő több kürtszó ellenére sem lépett le a sínekről az egyik szemtanú szerint. A hirtelen fékező villamoson utazó több tucat ember viszont szerencsére nem sérült meg.

„Mi is hallottuk, olyan volt a hangja, meg aztán jó hosszan is nyomta. Aztán felordított még egyszer a kürt. Mivel sajnos nem egyszer hajtott már a villamosvasút elé kocsi, ezért először azt hittem, hogy autó volt” – mesélte a portálnak az egyik utas, aki a tram-train vezetőjét is ugyanúgy sajnálja: „Szegény ilyenkor annyit tehet, hogy kürtöl. De ha valaki öngyilkossági szándékkal nem mozdul, akkor nem tehet semmit. Szörnyű lehet neki is.”

A katasztrófavédelem hivatalos közleménye szerint egyébként a járművön negyvenhatan utaztak, ám mindenki le tudott szállni. Őket a szegedi hivatásos tűzoltók szállították át a mentesítő járatra.

Van segítség! Ha hasonló gondolatai vannak, hívja a 116–123-as lelki elsősegély telefonszámot. Ígérje meg, hogy most rögtön nem tesz semmit, és keresse fel ezt az oldalt! Ha másért aggódik, ezt az oldalt látogassa meg.