Hét góllal verte a Pick a dán Aalborgot Szegeden

A Szeged házigazdaként remek játékkal 34–27-re legyőzte a dán Aalborg HB csapatát a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában, szerdán.

Az MTI beszámolója szerint a várakozásoknak megfelelően rendkívül gyors kézilabdát játszott az Aalborg, de a szegediek azonnal felvették ellenfelük tempóját, és nem hagyták ellépni őket. Eleinte a vártnál sokkal kiegyenlítettebb volt a játék, majd a tizedik perctől egyszer sem vezettek a dánok. Elsősorban támadásban remekeltek a hazaiak – Mario Sostaric, Borut Mackovsek és Bodó Richárd nem tudott hibázni –, de védekezésben és kapusteljesítményben is egyre jobbak voltak, ennek köszönhetően már 19–14-re is vezettek, a szünetben pedig 20–16-os előnyben voltak.

Óriásit változott a játék képe a kevesebb mint egy évvel látottakhoz képest, tavaly október 6-án ugyanis 41–29-re nyert Szegeden az Aalborg. A második félidő 13. percében Kárpáti Krisztián vezetőedző időt kért, mert együttese támadásban megtorpant. A dánok felzárkóztak 22–21-re, de gyorsan visszazökkent a korábbi medrébe a mérkőzés, és sokszor úgy tűnt, a magyar csapat játékosainak ezen az estén szinte minden bejön támadásban.

Az időkérés után létszámfölényes akciókkal 8–2-es sorozatot produkáltak a felszabadultan, motiváltan kézilabdázó házigazdák, akik már a hajrát megelőzően eldöntötték a találkozót. Mario Sostaric kilenc, Imanol Garciandía és Borut Mackovsek négy–négy góllal, Emil Kheri Imsgard 13 védéssel járult hozzá a sikerhez. A csapat mindössze 11 lövést rontott a hatvan perc során. A túloldalon Mikkel Hansen hatszor, Rene Antonsen ötször talált be, Niklas Landin hatszor védett.

A két együttes 11. egymás elleni BL-meccsén négy dán siker és két döntetlen mellett ötödször nyert a Szeged. Az egy győzelemmel és két vereséggel álló magyar csapat a következő fordulóban, október 12-én a norvég Kolstad HB vendége lesz.