Többszöri elutasítás után indult csak nyomozás a Centrum-gödör ügyében a károsultak szerint

A vállalkozók és a lakásokra foglalót fizetők is feljelentést tettek még tavaly május végén a Centrum-gödör tulajdonosai ellen, az üggyel akkor foglalkozó Kiskunhalasi Járási Ügyészség viszont a Délmagyarország kérdésére azt mondta, a nyomozás jelenleg a Szegedi Rendőrkapitányságon zajlik üzletszerűen elkövetett csalás bűntette miatt.

Azt már Szanka Ferenc, a Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség sajtószóvivője nyilatkozta a lapnak, hogy az ügy felderítési szakban van, mivel egyelőre nem történt gyanúsítottkénti felelősségre vonás”, ám a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság nem közölhetett részleteket a nyomozás miatt.

Fotó: Szűcs Dániel / Szegeder

A Délmagyarnak sikerült megszólaltatni a károsultakat, akik viszont elmondták, hogy többszöri elutasítás és fellebbezés után indult csupán nyomozás, pedig dokumentumokkal is igazolták, hogy pénzt adtak kölcsön, munkát végeztek a gö­­dörben, vagy épp foglalót fizettek ki a meg nem épült lakásokra a Centrum-gödör tulajdonosainak. Ez mintegy 100–150 millió forintos kárt jelent.

A lap megjegyzi, az egyik cég felszámolás alatt van, a telek tulajdoni lapja pedig különféle jelzálogokkal és vételi jogokkal van tele, ezért már a károsultak sem számítanak arra, hogy visszakapják a pénzt, de szeretnék, ha végre kiderülne az igazság.