A Délmagyar fotósának álcázta magát egy férfi, hogy közelről is fényképezhesse a hőlégballonokat

Csütörtökön ért véget a hőlégballonosok közép-európai kupája, melyet a tavalyihoz hasonlóan Szegeden tartottak idén is. A szervezők viszont az időjárási sajátosságok miatt sem tudták előre megmondani, hol lesz a start, mindössze az aznapi versenyfeladat előtt közvetlenül. Ezen kívül figyelmeztettek, hogy a ballonok közé tilos bemenni, és általában egy lezárt területet is kijelöltek a térképen.

Egy férfi viszont mégis be szeretett volna jutni a rendezvényre, minél közelebb a versenyzőkhöz, ezért előbb saját nevében, magánemberként próbálta megtudni, hova érdemes menni fotózni, de amikor ez nem sikerült, azt találta ki, hogy ő a Délmagyarország fotósa, írja a megyei hírportál. Arra figyelmeztetnek viszont, hogy ez akármilyen ártatlan cselekedet, bűncselekménynek számít.

A rendőrségtől megtudták, „teljesen mindegy, hogy valaki orvosnak, rendőrnek, tanárnak, vagy a Délmagyarország fotósnak adja ki magát, az attól még csalás”, mivel jogtalan haszonszerzés végett mást tévedésbe ejt, vagy tévedésben tart, és ezzel kárt okoz. A férfi elmondta, azért tette mindezt, mert csak így válaszoltak a kérdéseire, és ezáltal az áhított képet is sikerült elkészítenie.

A lap azt írja, amennyiben tudomásukra jut, hogy jövőre is sajtófotósnak adja ki magát az illető, azonnal feljelentést tesznek.