Nem sokkal ugyan, de kikapott itthon a Szeged a francia PSG-től

A Szeged házigazdaként 31–29-re kikapott Máthé Dominik francia csapatától, a Paris Saint-Germaintől a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójában, csütörtökön. A hazaiak egyszer sem vezettek az egész mérkőzésen. A szezon első BL-meccse és a rangos ellenfél ellenére nagy meglepetésre közelítőleg sem volt telt ház a Pick Arénában, a lelátó harmadik szintje eleve le volt zárva, és lejjebb is akadtak üres helyek.

A Szegedről idén nyáron távozott Kent Robin Tönnesen három góllal kezdett előző csapata ellen, ennek ellenére egy ideig jól tartották magukat a házigazdák. Amikor három találattal ellépett a PSG, Kárpáti Krisztián vezetőedző időt kért. A franciák remekül védekeztek, pontosabban, és ami a legfeltűnőbb volt, kevesebb hibával kézilabdáztak, és bár nem adtak ki magukból mindent, magabiztosan vezettek a szünetben 16–13-ra.

Raúl González, a párizsiak szakvezetője a második félidőben már két és fél perc után időt kért, pedig akkor még nem is sejthette, hogy a Szeged – ellenfele nyitott védekezését kihasználva – egy 4–1-es sorozattal csakhamar felzárkózik mínusz egyre. Máthé Dominik góljaival ismét ellépett a PSG, amely hárommal jobban állt, amikor másfél percre kettős emberelőnybe került, és ebben a rövid időszakban el is döntötte a meccset. A hátralévő időben a Szeged nagy bravúrral – Dean Bombac találataival és gólpasszaival – felzárkózott 29-28-ra, ám David Balaguer gólja fél perccel a vége előtt pontot tett a meccs végére.

A hazaiaknál Mario Sostaric kilenc, Dean Bombac hat, Miguel Martins négy találattal, Mikler Roland öt, Emil Kheri Imsgard három védéssel zárt. A franciáknál Kamil Syprzak és Kent Robin Tönnesen hatszor, Máthé Dominik négyszer talált be, Jannick Greennek kilenc védése volt. A hazaiak keretéből Carlos Molina és Szymon Dzialakiewicz maradt ki, a vendégeknél Yoann Gibelin, Elohim Prandi és Léo Plantin nem játszott.

A két csapat tizedik alkalommal találkozott egymással a nemzetközi porondon, egy döntetlen és három szegedi siker mellett hatodszor nyert a PSG. A szegediek egy hét múlva a német bajnok THW Kiel vendégei lesznek a BL csoportkörében.