A hétvégén lezajlott huszonhatodik alkalommal is a nemzetközi tiszai halfesztivál Szegeden, ahova Uj Péter is ellátogatott, erről hétfői Instagram-posztja is árulkodik. A 444.hu főszerkesztője, aki tizenegy évig a régi Indexet is vezette annak idején, nem kifejezetten volt elragadtatva attól, amit itt kóstolt.
Mondhatni „beleállt” Frank Sándor, vagyis a főszervező mesterszakács halászlevébe és haltepertőjébe, posztjában három képpel illusztrálta, mit evett és ki készítette azt, majd alájuk azt írta, „a tökéletes árrésképzés világbajnoka” Frank. Uj úgy jellemezte ebédjét, mint „menzás csirkepörköltet idéző halászlé bizonytalan eredetű és fajú, fagyasztott halakból”, de szerinte a csúcs „a nyesedéket vastagon panírozva eladni 20 000/kilós áron” volt.
A Délmagyarország cikke emlékeztet, még tíz éve történt, hogy a Gault&Millau nemzetközi étteremkalauz szegedi halételekről és halászcsárdákról írt lesújtó kritikát, majd utána rögtön jött a nagy halászléháború, mely során szintén Uj Pétert kérdezték, aki már akkor sem kertelt: „amíg komolynak tartott és a városban egyébként népszerű éttermekben előfordul, hogy fogas roston néven rántott mirelit pangáziuszt kap egy vendég,
addig nem pontszámokról, hanem büntetőjogi felelősségről kellene vitatkozni”.
A 444.hu egyébként szolnoki születésű főszerkesztője tagja a Molnár B. Tamás-féle Magyar Gasztronómiai Egyesületnek, és a Gault&Millau szerkesztésében is részt vesz. Jól ismeri a szegedi éttermeket, gyakran jár erre rokoni és baráti szál miatt.