Megkezdődött a munka, szecessziós festmény kerül majd a Székely sori tízemeletes falára

A munka megkezdéséről Mihálik Edvin momentumos képviselő számolt be a közösségi oldalán. Mint írja, „több ezer szegedi szavazata alapján Váczy Enikő muralista grafikus alkotása, a szegedi szecesszió múzsája kerül a Székely sor 21. garzonház falára”.

Hétfőn Váczy Enikővel és a festőcsapattal közösen jártak a helyszínen, ami már fel van állványozva és meg is kezdődik a munka. Az épület falfestése az RTL Magyarország és a Színes Város együttműködésében valósul meg, a költségeket is ők állják.

Két terv volt versenyben, mindkét festmény szegedi témájú: Az egyiken a szegedi szecesszió múzsája látható, akiben a szegedi Tisza-part és a Nap egyszerre él, végül emellett döntöttek. A másik mű az ELI-ALPS szegedi lézeres kutatóközpont különleges építészeti megoldásait idézi fel.

Forrás: Szegedvaros.hu

Szeged szecessziós város, június 10-én, a szecesszió világnapján egy hosszabb cikkben mi is foglalkoztunk a stílus helyi remekeivel. A téma szakértői szerint is kiemelkedő a dél-alföldi megyeszékhely, amit az is bizonyít, hogy a legértékesebb szecessziós városokat hálózatba fogó Réseau Art Nouveau Network listáján is szerepel néhány éve, holott ide az egész világból mindössze huszonöt várost válogattak be eddig.