Tonnaszámra vásárolná a szegedi kóser uborkát Izrael, miután Róna Tamás főrabbi az SZTE-n kóser kertkultúrát oktat

A Szegedi Tudományegyetem szenátusa címzetes egyetemi tanár kitüntető címet adományozott június 29-én a Mezőgazdasági Karon Róna Tamás főrabbinak, erről az Index számolt be. A lap szerint az elismerést Rovó László, a SZTE rektora és Fendler Judit kancellár adta át. A Rabbitestület és a Magyarhoni Zsidó Imaegylet (ZSIMA) elnöke szerint kinevezésével az egyetem a magyarországi zsidóság elismerését is kifejezi.

Már tavaly elkezdődött a kóser kertkultúra oktatása magyar és angol nyelven a szegedi egyetemen. Róna szerint a fiatal hazai és külföldi agrármérnökök ezzel lehetőséget kapnak, hogy a kertészeten keresztül bepillantást nyerhessenek a judaizmusba, valamint a zsidó szellemi értékekbe. Ám ez nem minden, a magyarmezogazdasag.hu cikke szerint a Szegedi Tudományegyetemen többek között kóser uborkatermesztést is lehet majd tanulni, és

az izraeli piac tonnaszám venné fel a magyar kóser és a kommersz uborkát is.

Mint írják, a Dél-Alföldön a modern gazdaságok közül többen külföldi piacra is termelnek zöldségeket, így a cikk szerint biztosan lennének olyanok, amelyek ráállnának a kóser zöldségek termelésére is.