Betörték éjjel a Mars téri Spar kirakatát, az adománygyűjtő ládából lopták ki a pénzt

A rendőrség közleménye szerint június 29-én csütörtökön, nem sokkal éjfél után érkezett a bejelentés hozzájuk, hogy egy szegedi üzlet – a Mars téri Spar – kirakatát két férfi betörte, és némi kutakodás után elmenekültek. A nyomozók és az egyenruhások egy nyomkereső kutyával rögtön a tett helyszínén termettek.

A szemle során kiderült, hogy a tolvajok a bolt előterében lévő adománygyűjtő ládát törték össze, és abból vitték el a pénzt. A Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság kutyás alosztályának Darren nevű kutyája már az ajtóban szagot fogott. A nyomkövetés nem csupán az üzletből ellopott, majd a tolvajok által útközben elhagyott bankjegyekig vezetett, hanem egészen az elkövetők tartózkodási helyéig.

A rendőrök a 37 és 22 éves férfit elfogták, és előállították a Szegedi Rendőrkapitányságra. A gyanúsítottak a bűncselekmény elkövetését nem ismerték el. Ellenük lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A rendőrök őrizetbe vették őket, és kezdeményezték a letartóztatásukat.

Fotó: police.hu