Idén májusban is született egy zergegida a szegedi Vadasparkban

A tavasz folyamán számos apróság látta meg a napvilágot a szegedi Vadasparkban, így ezúttal egy sorozattal mutatják be őket. Arról a Szegeder is beszámolt, hogy a múlt héten egy tevecsikó született a látogatók szeme láttára, most viszont egy zergegida az új jövevény, amely bár még egy hónapos sincs, már rendkívül ügyesen ugrándozik sziklás-dombos kifutójában a Vadaspark közleménye szerint.

Ahogy a tevecsikó esetében, most is volt olyan szerencsés látogató, aki tanúja lehetett egy állatkerti születésnek. A gida komplikációk nélkül jött világra, és hamar talpra állt, ahogy ez elvárható egy ilyen akrobatikus állattól. A gondozói megfigyelése alapján egy nőstény zergével bővült a csapat.

Annak ellenére, hogy a zerge megtalálható a környező országokban is, kevésbé ismert Magyarországon ez a szép mintázatú, magashegységekben élő vadkecske-faj, állatkertben is az ország legalacsonyabban fekvő régiójában, Szegeden találkozhattak a látogatók először vele. Az erdei kifutójában egy sziklás dombot építettek a Vadaspark munkatársai, amely megfelel a természetes igényeiknek. Nem az idei az első zerge, amely született, ami azt jelzi, hogy jól érzik magukat a Vadasparkban.

Fotó: Szeged Zoo