Egy tanzániai embercsempészt fogtak a műjégpályánál, tizenöt szír bevándorlót szállított egy német rendszámú furgonban

A rendőrök a csütörtökön közzétett összesítő szerint a szerdai napon összesen 264 határsértőt tartóztattak fel és 189 főt megakadályoztak abban, hogy illegálisan az országba jussanak. Ebből Csongrád-Csanád vármegyében, pontosabban Mórahalom, Ásotthalom, Röszke, Szatymaz, Szeged és Szeged-Gyálarét közigazgatási területén 12 esetben összesen 235 határsértőt fogtak. Ők szír, afgán, török, marokkói és albán állampolgárnak vallották magukat.

Érdekesség viszont, hogy szerdán 16 óra 20 perckor Szeged közigazgatási területén, vélhetően a műjégpálya melletti körforgalom előtt, a Horgosi útnál ellenőriztek egy német honosságú gépkocsit és annak tanzániai állampolgárságú vezetőjét. A gépkocsiban tizenöt, magukat szír állampolgárnak valló illegális migráns tartózkodott.

Az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről, míg a járművezetővel szemben embercsempészés miatt büntetőeljárás indult.