Bankkártyával szinte bármilyen jegyet és bérletet vehetünk az SZKT új Mars téri automatájából

Még idén januárban írtuk meg, hogy a helyi jegy- és bérletvásárlási lehetőség február 1-jétől megszűnt az SZKT nyolc darab földi automatájából, mivel megszűnt a szolgáltatóval kötött szerződésük. Ezek között volt a Mars téri egység is.

Az SZKT viszont a napokban osztotta meg a hírt, hogy új fali jegykiadó automatával bővítették a készpénzmentes jegyvásárlási lehetőségeket a Mars téren. Az automatából bankkártyás fizetéssel szinte bármely SZKT-s jegy- és bérletterméket megvásárolhatjuk – az éves, féléves és negyedéves bérletek kivételével.

Még a körút napijegyet is kiadja az új automata, melyet például a fedélzeti automatákból és az SZKT ügyfélszolgálatán sem tudunk beszerezni. Az új eszköz a Mars téren a belváros, illetve a Széchenyi tér irányú autóbusz- és trolibuszmegállóhelyen a menetrendi tájékoztató tábla mellé került kihelyezésre.

Fotó: Bálint András / Szegeder

Bankkártyával a Mobiljegy applikáció és a MÁV applikáció mellett az SZKT járművein lévő fedélzeti automatákból és további fali automatákból, valamint a MÁV-Start földi automatáiból is vásárolhatunk jegyeket és bérletelet, de az automatákból nem mindenfélét.

Aki nem rendelkezik bankkártyával, készpénzzel továbbra is vehet jegyet, vagy bérletet az SZKT ügyfélszolgálatán, értékesítési partnereiknél, a jegy- és bérletpénztárakban, a MÁV-Start földi automatáiból, valamint járművezetőnél is, utóbbinál kizárólag vonaljegyet. Bővebben az SZKT oldalán írnak ezekről.