Három kerékpárt és egy KRESZ-pályát kapott a rendőrségtől a Rókusi Általános Iskola a Közlekedési kultúra napján

Május 11-e a Közlekedési kultúra napja, immár kilencedik éve a biztonságtudatosan, környezettudatosan, udvariasan közlekedő emberek és a közlekedésben dolgozók ünnepnapja.

Ezen a napon a közlekedő társadalom és a kulturált közlekedés ügye iránt elkötelezett szervezetek különböző rendezvényekkel, aktivitásokkal irányítják rá a figyelmet a közlekedés sokszínűségére, összetettségére, technikai vívmányaira, a biztonságtudatos, toleráns, egymásra odafigyelő közlekedési magatartás fontosságára a közúti, a vasúti, a vízi és a légi közlekedés területén egyaránt.

A Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság csütörtökön, a Közlekedési kultúra napján három kerékpárt adott át a szegedi Rókusi Általános Iskola részére azzal céllal, hogy a gyermekek is megismerjék a biztonságos közlekedés fontosságát, erről közösségi oldalukon számoltak be. Az átadó után az 5. évfolyamos diákok bemutatták a KRESZ-pálya használatát is.

Fotó: Police.hu

Ezt követően Harkai István rendőrezredes, rendőrségi tanácsos, rendészeti rendőrfőkapitány-helyettes a közlekedésbiztonság javítása érdekében a baleset-megelőzés területén végzett kiemelkedő szakmai tevékenységért elismerést adott át hat, a rendőrséggel együttműködő személynek is:

  • Plesovszkiné Ujfaluczki Juditnak, a Szegedi Tankerületi Központ igazgatójának,
  • Mucsiné Szabolcski Ágnesnek, a Szegedi Tankerületi Központ prevenciós koordinátorának,
  • Csonka Gáborné tanárnőnek,
  • Székely-Hoffmann Andreának, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Csongrád-Csanád Vármegyei Igazgatósága forgalomtechnikai vezető mérnökének,
  • Márta Jánosnak, a Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont Nonprofit Kft. Közúti Vizsgáztatási Igazgatóság igazgatóhelyettesének és
  • Labádi Ernőnek, a Magyar Autóklub Dél-alföldi Regionális Szervezet Balesetmegelőzési Bizottság elnökének.