Súlyosan összevertek pénteken egy magatehetetlenül fekvő embert egy szegedi templom mellett

Péntek este súlyosan összevert egy magatehetetlenül fekvő embert Szegeden egy férfi, a Szegedi Járási Ügyészség letartóztatását indítványozta.

A közleményben azt írják, az ittas állapotban levő gyanúsított április 21-én sötétedés előtt az egyik szegedi templom mellett egy ott magatehetetlenül fekvő, védekezésre képtelen férfit kezdett bántalmazni: a gyanúsított több alkalommal megrúgta, majd megtaposta a sértett fejét és hogy még nagyobb erőbehatást fejtsen ki, kezeivel lendítve ugrott rá.

Mindezzel 8 napon túl gyógyuló koponya-, arc- és fejsérülései keletkeztek a bántalmazott férfinek, az jelenleg még nem állapítható meg pontosan, hogy mikor fog felgyógyulni. Az ügyészség a különös kegyetlenséggel elkövetett testi sértés bűntette miatt indult eljárásban a férfi letartóztatásának egy hónapra történő elrendelését a szökés, elrejtőzés és a bűnismétlés veszélye miatt indítványozta.

A gyanúsított letartóztatását a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészi indítvánnyal egyezően elrendelte. A bíróság végzése nem végleges, azzal szemben a gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be.

Címlapképünk illusztráció, a cikkben szereplő helyszínhez nincsen köze.