Ismét összecsap a Szeged és a Veszprém a férfi kézilabda Magyar Kupában

„Irány a vasárnapi döntő, a nagy rivális, a Veszprém ellen”

harangozta be a mai eredményeket a Pick Szeged weboldalán. A címvédő Veszprém után ugyanis a bajnok Szeged jutott döntőbe a férfi kézilabda Magyar Kupában, mivel 38–26-ra legyőzte a Dabast az elődöntőben, a győri négyes döntő szombati játéknapján. A hétszeres győztes Szeged így huszonkettedik alkalommal jutott kupadöntőbe, ahol korábban is mindig a Veszprémmel találkozott.

A szegediek közül szombaton Luka Stepancic, a dabasi keretből Zdolik Bence hiányzott. A Dabas a 13. percig remekül tartotta magát (7–7), és egy ideig még a folytatásban is jól helyt állt a bajnoki címvédővel szemben, amelyben Bodó Richárd és Rosta Miklós termelte a gólokat (12–9). Az első félidő második felében támadásban és védekezésben is egyre inkább megmutatkozott a két csapat közötti különbség, ennek köszönhetően már hét gól volt a Szeged előnye a szünetben.

A Dabas az első után a második felvonásban is próbálkozott – a kapusának lecserélésével – létszámfölényes támadójátékkal, de nem járt sikerrel, sőt a különbség tovább nőtt. Az MTI tudósítója szerint a szegediek kevesebbet hibáztak, a 39. percben már tízzel vezettek, ennek köszönhetően némileg rápihenhettek a Veszprém elleni, vasárnapi döntőre.

Rosta Miklós nyolc, Bodó Richárd hat góllal, Mikler Roland 13, Mirko Alilovic három védéssel járult hozzá a sikerhez. A túloldalon Zlatko Horvat nyolc alkalommal talált be, Nagy Tibornak öt, Pallag Péternek hat védése volt.