Két hidat is építenek a Csanádpalotát Mezőhegyessel összekötő kerékpárúthoz

Már zajlanak a délkeleti határátkelőt érintő Csanádpalota−Pitvaros−Mezőhegyes kerékpárút építésének előkészítő tevékenységei. A Magyar Építők számolt be arról, hogy a kivitelezést a Délút végzi el nettó közel 2,1 milliárd forintért. A több mint 11 kilométer hosszúságú útvonal pitvarosi szakasza 4,1 kilométer, míg a csanádpalotai szakasz 7,6 kilométer hosszú.

Két kisebb hidat is építenek.

Radó Tibor, Pitvaros polgármestere a Rádió 7-nek azt nyilatkozta, mind a két hidat a község közelében alakítják ki áprilistól a Mezőhegyest vízzel ellátó csatorna fölött. Az egyik átkelő Békés és Csongrád-Csanád vármegyehatárán, a másikat pedig Pitvaros és Csanádpalota között lesz. A településről egyébként sokan járnak át Mezőhegyesre Radó szerint.

A polgármester azt is elárulta, hogy a ménesbirtok földjeit áprilisban kezdik el a Marosból öntözni, így a kerékpárút kivitelezője március végére be is fejezi a csatorna vízfelszín alatti munkáit. Mivel jelenleg még nincs víz a csatornában, így jóval egyszerűbb és olcsóbb az építkezés. A munka során a szakaszokon elvégzik a szükséges közműkiváltásokat, de a nyomvonal mentén felújították az ivóvízhálózatot is.