Egyes hírek szerint szétszéledhet a Kielce, a fél bajnokcsapat Szegeden köthet ki

A 24.hu azt írja, Európa egyik legjobb férfi kézilabdacsapata, a lengyel Kielce az elmúlt hét évben legalább negyedszerre került a csőd közelébe egy szponzor elvesztése miatt, ám eddig mindig sikerült megmenekülnie a teljes összeomlástól. Aztán a Telekom Veszprém kivásárolta az olimpiai és világbajnok francia jobbátlövőt, Nedim Remilit, a befolyt pénz pedig lehetővé tette, hogy a klub befejezze a jelenlegi szezont, és bizonyos mértékben stabilizálja a klub pénzügyeit.

Két hete a város polgármestere – Bogdan Wenta, aki hat évig volt a csapat edzője – bejelentette, hogy a költségvetési tartalékból félmillió zlotyt, mai áron 41 millió forintot elkülönített a klub számára. A vezetők szerint ez az összeg semmit sem old meg, ez még a szezon befejezésére sem lesz elegendő – legalább 2,5 millió zlotyt – 203 millió forintot – elő kell még teremteni.

Ehhez kénytelenek lesznek eladni két játékost is, az Emkielce.pl portál szerint a fehérorosz beállós, Arcjom Karaljok és az olimpiai bronzérmes, Európa-bajnok német kapus, Andreas Wolff az érintett. Utóbbiról az Eurosport úgy tudja, hogy 2024 nyarától a Telekom Veszprémnél folytathatja. Ugyanakkor zajlanak a tárgyalások arról, hogy az addig hátralévő egy szezont Szegeden töltse, ugyanis szívesen dolgozna együtt továbbra is azzal a Talant Dujshebaevvel, aki Juan Carlos Pastor utódja lehet a kispadon.

Fotó: Ujvári Sándor / MTI

A lap szerint az 54 éves kirgiz–spanyol vezetőedzőt már a héten bemutathatja a klub, méghozzá azokkal a játékosokkal együtt, akik korábban már szintén szóba kerültek:

  • A GOG-hez igazoló Alexandre Blonz helyére a 23 éves, vb-ezüstérmes francia balszélső, Dylan Nahi,
  • a PSG-hez igazoló Kent Robin Tönnesen helyére az idei világbajnokság legjobb jobbátlövőjének választott 30 éves spanyol, Alex Dujshebaev,
  • míg Bogdan Radivojevic helyére a 26 éves, a PSG-nél nevelkedő francia jobbszélső, Benoît Kounkoud érkezhet.
  • A Dinamo Bukaresthez szerződő Rosta Miklós helyét a 28 éves, olimpiai bajnok francia beállós, Nicolas Tournat foglalhatja el, de
  • jön a balátlövőként és irányítóként is bevethető 25 éves spanyol, Daniel Dujshebaev is.

Talant Dujshebaev a fiaival és a három franciával együtt 3 évre, 2026 nyaráig írhat alá, a hírek szerint szerda este a Kielce is előállt volna valamilyen közleménnyel, azonban végül semmi nem lett belőle. A 24.hu cikke szerint a hivatalos bejelentésekre leghamarabb pénteken kerülhet sor.