Botka László tölti majd a hurkát és a kolbászt szombaton a ma kezdődő toros pálinkafesztivál alkalmából

Idén március 23–26 között, immár 12. alkalommal a Dóm téren kerül megrendezésre a szegedi toros pálinkafesztivál. A programleírás szerint a rendezvény 2009-es születésétől fogva a városi fesztiválszezon nyitóakkordja, ahol hazai húsipari kistermelők, pálinkafőzdék és kézműves gasztronómiai különlegességek legjavával találkozhatnak a kilátogatók.

A gasztronómiai és kézművestermékeken túl több év kényszerpihenő után újra életre keltik a hagyományos böllérversenyt, és újjáéled a káposztafőző verseny is, amely során a versenyző csapatok saját töltöttkáposzta receptjeikkel kell, hogy elnyerjék a zsűri elismerését. Botka László azt írja Facebook-oldalán, idén is lesz Polgármester konyhája a szombati napon, 500 hurkával és 500 kolbásszal készülnek.

A helyi alternatív művészvilágot is szeretnék közelebb hozni a közönséghez, ezért graffitiversenyt hirdetnek a szervezők. Azt írják, a versenyre nevező művészek hatalmas rajztáblákra alkotják majd meg a szegedi témájú műveiket, valamint szabad témájú alkotások is születnek majd. Erre jelentkezni az office@tiszaexpo.hu e-mail címen lehet.

A fesztivál napzáró programjaként a hazai zenei világ számos képviselője szórakoztatja majd a bulizni vágyókat a fesztivál színpadán, de a négy nap alatt gyerekprogramokkal, vetélkedőkkel és még sok más meglepetéssel készülnek a kilátogatók számára a szervezők a közlemény szerint.