A XIX. században ilyen gyönyörű péniszvirágoskert díszítette a Széchenyi teret

Késő esti, 23 óra után megjelenő felnőtthíreinket olvassák. Az egyik legnagyobb internetes fórumon, a Redditen jelent meg egy poszt nemrég, melyet a címe alapján egy szegedi illető rakott fel az r/theyknew nevű subfórumra, és a Széchenyi tér XIX. század végi kertészeti alkotásai látszanak rajta. Ezek között van olyan, ami egyesek szerint egy péniszt ábrázol, bár többen inkább egy rakétát láttak bele, annak ellenére, hogy akkoriban nem igazán léteztek még rakéták, vagy legalábbis nem a mai formájukban.

A Reddit r/theyknew alfóruma tulajdonképpen arról szól, hogy a felhasználók a világ minden tájáról osztanak meg képeket olyan „műalkotásokról” – legyen az valamilyen tárgy, vagy éppen egy park virágoskertje –, amik nem egyértelműen fejezik ki, hogy az egy pénisz, de megállapítható, hogy az alkotó valószínűleg abban a tudatban készítette, hogy mindenki a férfi nemiszervre fog asszociálni.

Forrás: Reddit

A képeslap az 1890-es évekből való, és a Széchenyi teret mutatja, vagyis annak egy szépen parkosított részét. A dátum nagyjából valid lehet, a képen a Takaréktár utca felé nézünk, ahol a Baumhorn Lipót tervei alapján 1912–1913 között megépült, szecessziós stílusú Vasalóház még nem látszik.

Nem úgy a péniszvirágoskert, mely a középső kazettában kapott helyet, valahol a mai Tisza Lajos szobor tájékán.

Nem csak régen zajlott azonban ilyen módon a művészeti önkifejezés: a mai Széchenyi téren a Szent Istvánt és feleségét, Gizellát ábrázoló szobrot is hasonló, pénisz formájú virágköltemény fogja közre, ez egy 2019-ben készült fotón is jól látszik. A „régen minden jobb volt” vonatra felszállván megjegyezhető, hogy a Széchenyi tér tervezett felújítása után a falloszszimbólumok eltűnnének, és egy gendersemleges teret kapnánk szabályos négyszög alakú virágoskertekkel.