A keddi 21 után szerdán már csak 6 fok lesz Szegeden napközben

Az Időkép előrejelzése szerint kedden egy hullámzó frontrendszer miatt napközben a Dunántúlon, majd délután a középső, estétől pedig a keleti tájakon is többfelé kialakulhat eső, zápor, néhol akár az ég is megdörrenhet. Élénk, erős széllökésekre kell számítani. Enyhébb lesz a hajnal, a legmelegebb órákban pedig 21 fokot mutathatnak a hőmérők Szegeden.

Nemzeti ünnepünkön, azaz március 15-én viszont a hidegfront miatt felhős, borongós idő lesz az ország nagy részén, inkább csak a nyugati tájakon szakadozhat fel a felhőzet, és süthet ki a nap a délutáni órákban. Elsősorban a középső tájakon, az Alföldön és az Északi-középhegységben valószínű csapadék, mely főként eső formájában érkezhet, de helyenként

átmenetileg havas eső, havazás is előfordulhat.

Viszont tartósan megmaradó jelentősebb hótakaró kialakulása síkvidéken nem várható. Az északi hegycsúcsokon van esély több centiméteres friss hótakaró kialakulására, viszont ez sem fog megmaradni sokáig, ugyanis a következő napokban folyamatosan elolvad majd. A hidegfront miatt több tájegységünkön viharos lökésekre is számítani kell, melyek elérhetik akár a 70–80 km/h-t is.

Reggel fagy sehol sem várható, viszont délután csak 2–10 fokra van kilátás. Lesznek olyan tájai az országnak, elsősorban a Dunától keletre, ahol délután hidegebb lehet, mint reggel, Szegeden közel azonos marad a hőmérséklet: a hajnali 5 fok után mindössze 6 fokig melegedhet az idő napközben.

Csütörtökön már ismét melegedés jön, sok napsütésre számíthatunk, és csak egy-egy helyen fordulhat elő rövid ideig tartó jelentéktelen zápor. Az északi-északnyugati szél még sokfelé lehet élénk, helyenként erős. Reggel többfelé fagyhat, napközben pedig 6 és 12 fok között alakulhat a maximumhőmérséklet, Szegeden 10 fokra számíthatunk.