Tömegszerencsétlenség miatt kell felelnie a hétfői buszbalesetet okozó autóvezetőnek

Mint ismert, a súlyos baleset hétfőn 14 óra 40 perc körül történt Alsóvároson, ahol egy személygépkocsi a Dobó utcából érkezve nem adott elsőbbséget a Bem utcán, védett útvonalon haladó menetrendszerinti autóbusznak. A járművek összeütköztek, végül a busz fának csapódott.

A baleset következtében az autó és a busz sofőrje mellett, a busz utasai közül kilenc embert szállítottak a mentők kórházba. Az ügyben

tömegszerencsétlenséget okozó közúti baleset okozása vétsége miatt

indult eljárás a Szegedi Rendőrkapitányságon. A helyszíni szemle és műszaki mentés idejére az érintett útszakaszon teljes útlezárás volt érvényben, a forgalom a környező utcákban haladt, de már este 7 körül feltakarították a törmeléket és újraindult a forgalom.

Fotó: Bálint András / Szegeder

Az Országos Mentőszolgálat szerint a buszon egy fő életveszélyesen, hárman súlyosan, heten könnyebben sérült meg. A 20-as busznak a belvárosból a Vadkerti tér felé tartó egyik járatát érte baleset. A busz eleje a vezető felőli oldalon a fának ütközve teljesen összeroncsolódott. A busz vezetője beszorult a járműbe, őt a műszaki mentést végző szegedi hivatásos tűzoltók szabadították ki.

KAPCSOLÓDÓ CIKK:

Alsóvárosi buszbaleset: fának ütközött egy helyi járatos busz, súlyos és életveszélyes állapotú sérültek is vannak

A helyszíni szemle és műszaki mentés idejére az érintett útszakaszon teljes útlezárás van érvényben, a forgalom a környező utcákban halad a rendőrség közlése szerint.