A neveléstudomány hazai tekintélyét, a 70 éves Csapó Benőt köszöntötte Botka László a városházán

70 éves Csapó Benő címmel rakott ki egy képet Botka László polgármester a Facebook-oldalára, melyhez azt írta, hogy a városházán köszöntötte Szeged díszpolgárát, a neveléstudomány egyik legnagyobb magyar kutatóját, oktatóját.

A pedagógia, az oktatáselmélet és a neveléstudomány egyik legnagyobb hazai tekintélye, Csapó Benő március 5-én töltötte be 70. életévét. Tanárgenerációk sorának tanította meg, hogyan érdemes a gyerekeknek az érdeklődését felkelteni, a képességeiket fejleszteni, a tudást átadni. Veszprém megyében született, de több mint 50 éve Szegeden él és dolgozik. A gyermekközpontú oktatás, az örömteli tanulás fontosságát hirdeti és tanítja” – idézett Csapó Benő életrajzából.

Az aktuálpolitika is előkerült ennek kapcsán, a polgármester szerint az elmúlt években sajnos a magyar oktatás minden mutatóban egyre jobban visszaesett. Pedig kiváló szakembereink vannak, akikre csak oda kellene végre figyelni. Ezek után felköszöntötte Csapót, mint Szeged díszpolgárát, akinek egy emléklapot is átadott.

Fotó: Botka László / Facebook