Szegeden rendeznek hazánkban először röplabda-világbajnokságot, az U19-es versenyeket a Pick Arénában tartják majd

Januárban még csak annyi derült ki, hogy magyar helyszíne is lesz az idei augusztusi női U19-es röplabda-világbajnokságnak, amelyet részben a horvátországi Eszéken rendeznek. Csütörtökön adta hírül a Szegedi Röplabda Sportegyesület (SZRSE), hogy immáron hivatalossá vált: augusztus 1. és 11. között Szeged lesz a vb társházigazdája, mint magyar helyszín.

A nemzetközi korosztályos verseny mérkőzéseinek a Pick Aréna ad majd otthont, az SZRSE pedig aktív szereplője a szervezői munkának. A 24 csapatos világbajnokság megrendezése óriási sportdiplomáciai siker közleményük szerint, ugyanis

ez lesz az első magyarországi röplabda-világbajnokság.

A magyar válogatott ezzel a döntéssel automatikusan kvalifikálta magát a vb- re, és bíznak benne, hogy az NB II-ben veretlenül menetelő Vidux-Szegedi RSE is ad játékost a nemzeti csapatnak.

„Nagyon boldogok vagyunk a szegedi vb-rendezés miatt! Megtisztelő, hogy szerepet kapunk a munkában, de még inkább örülünk az ifjú szegedi röplabdázók és a város sportkedvelői miatt, akik nemzetközi színvonalú meccseket láthatnak élőben, illetve van rá esély, hogy saját nevelésű tehetségünk pályára is lépjen” – reagált a hírre Dávid Tibor, a Szegedi Röplabda Sportegyesület ügyvezető igazgatója.

A nemzetközi szövetség (FIVB) számára jó ajánlólevél lehetett, hogy a Magyar Röplabda Szövetség felnőtt és utánpótlás tornákat, illetve egyéb kiemelt eseményeket is magas színvonalon bonyolított le. Például a 2018-as női Európa Liga-döntőt Budapesten, vagy 2017-ben fiú U19-es, 2016-ban pedig leány U19-es Európa-bajnokságot Győrben.