Döntetlent játszott a Pick Szeged a HBC Nantes ellen

A Szeged házigazdaként 28-28-as döntetlent játszott a francia HBC Nantes csapatával a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó fordulójában, szerdán. A hazaiak keretéből Bodó Richárd, Bánhidi Bence és Matej Gaber hiányzott, vagyis Rosta Miklós volt az egyetlen beálló a csapatban, írja az MTI.

Jó kapusteljesítménnyel és hatékony támadójátékkal kezdett a magyar bajnoki címvédő, de a védekezés nem volt megfelelő, ezért nem tudott ellépni a vendégektől. Rosta és Luka Stepancic gólokkal – utóbbi gólpasszokkal is – Mirko Alilovic védésekkel segítette csapatát, amely kevesebb lövőhelyzetet dolgozott ki, mint ellenfele, de pontosabban célzott. Egy 3-0-s sorozat után némileg megakadt a szegediek lendülete, az első félidő utolsó nyolc percében 4-1-es szériát produkált a Nantes, amelynél bejött a kapuscsere, így a szünetben 15-13-as előnyben volt.

Fotó: Bús Csaba / MTI

A második felvonás első tíz percében felváltva estek a gólok, majd a házigazdák felzárkóztak 19–18-ra, de a hibáikat rendre góllal büntette a Nantes, amely 24–20-ra ellépett. Rögtön ezután hármat lőtt sorozatban a Szeged, majd nyolc perccel a vége előtt –Alilovic újabb bravúrját követően – Rosta egyenlített 25–25-re.  Ebben az időszakban egyre több volt az eladott labda hazai oldalon. Az utolsó percben Juan Carlos Pastor vezetőedző egygólos hátrányban időt kért, majd Mario Sostaric állította be a végeredményt.

Rosta Miklós hét, Borut Mackovsek öt góllal, Mirko Alilovic 13 védéssel zárt, a túloldalon Pedro Portela ötször, Alexandre Cavalcanti és Rok Ovnicek négy-négy alkalommal talált be, Viktor Gisli Hallgrimssonnak három, Manuel Gasparnak hat védése volt. A két csapat nyolcadik egymás elleni tétmérkőzésén két szegedi siker és öt Nantes-győzelem után először született döntetlen.

A magyar csapat – amelynek továbbjutása már korábban eldőlt – öt győzelemmel, egy döntetlennel és nyolc vereséggel csoportja hatodik helyén végzett. A rájátszás első fordulójában – a negyeddöntőbe jutásért – a Szeged ellenfele a Veszprém vagy a német Magdeburg lesz. Az első meccseket március 22-én és 23-án, a visszavágókat egy héttel később játsszák.