Gyenge havazással búcsúzik a február, egyelőre azért a tavasz sem jön el

A tőlünk délre található mediterrán ciklonnak lassan elmúlik a hatása, ám kedd hajnalban még dél felől a keleti, délkeleti országrészbe pumpált nedvesebb levegőt, így főként Békés megyében intenzívebben, de többek között Szeged környékén is elkezdett többfelé havazni, mivel a hőmérséklet pont ideális ehhez, fagypont körül alakult.

Az Időképnek számos helyről küldtek be képeket a viharsarok településein élők, ahol pár centis hó jelent meg reggelre, például Békéscsabán, Gyulán, vagy Magyarbánhegyesen. Szegeden a cikk megírásának pillanatában is havazik, viszont csak nagyon vékony hólepel marad meg az enyhe csapadékban. Kedden városunkban 6 fokig melegedhet a levegő napközben.

A folytatásban az Időkép előrejelzése szerint szerdán északon és északkeleten számíthatunk a legtöbb napsütésre, délnyugat felé haladva egyre több és vastagabb felhő lehet az égen, ahol jelentéktelen csapadék is előfordulhat. Reggel többfelé fagyhat, Szegeden azonban mindössze 2 fokig hűlhet a levegő, kora délután pedig 9 fokra van kilátás.

Csütörtökön is északon és északkeleten süthet többet a nap, máshol felhősebb időre számíthatunk. Délen, délnyugaton időnként kisebb eső is előfordulhat. Néhol élénk lehet az északkeleti szél. A maximum 7 fok körül alakulhat Szegeden, míg mínusz 1 fokig is lehűlhet a levegő. Pénteken is hasonlóan alakul majd időjárásunk, 3 és 9 fok között alakulhat a hőmérséklet a dél-alföldi megyeszékhelyen.

Szombaton szeles, hűvösebb időre van kilátás, több tájegységünkön előfordulhat időnként kisebb eső, zápor, helyenként akár havas eső, hózápor is, ezért nem lehet kijelenteni, hogy február utolsó napja volt a tél utolsó napja is egyben, bár ekkor Szegeden valószínűleg nem lesz havazás.