„Óriási megtiszteltetés” – reagált Ferenc pápa látogatásának hírére Botka László

Egyelőre meg nem erősített hírek szerint Ferenc pápa tavaszi magyarországi látogatása során Szeged városába is eljöhet. Hogy többet tudjunk meg, már kerestük levélben az Apostoli Szentszék sajtóirodáját, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Titkárságát, az Esztergom-Budapesti Főegyházmegyét, valamint a Szeged-Csanádi Egyházmegyét is, az innen érkező válaszokról beszámolunk a napokban.

Az első, a pápa látogatásának hírét valamelyest hitelesítő esemény, hogy azt már Botka László, Szeged polgármestere is üdvözölte Facebook-oldalán. „Óriási megtiszteltetés és öröm ez számunkra. Szeretettel várjuk Ferenc pápát Szegeden!” – írta ki csütörtökön este, néhány órával az első híreket követően.

Ennél többet azonban továbbra sem tudni, a pápalátogatás még mindig nem lett hivatalosan megerősítve. Annyit tudni egyelőre, hogy az áprilisi program még nem végleges, de Ferenc pápa szentmisét mutathat be a Szent István-bazilikában, találkozhat Orbán Viktor miniszterelnökkel és Novák Katalin köztársasági elnökkel, majd felkeresne egy Mária-kegyhelyet, valamint lejönne Szegedre is.

A pápa lehetséges látogatását több szegedi politikus kommentálta már. Mihálffy Béla fideszes országgyűlési képviselő azt írta, „szeretettel várjuk a Szentatyát városunkba”, de Fodor Antal DK-s politikus is hasonlóképp reagált.